Turnov: Duben patřil ekologické výchově

07.05.2023 16:23 | Tisková zpráva

Duben byl měsícem projektu environmentální ekologické výchovy Planeta Země. Tento projekt vstoupil rokem 2023 do 15. ročníku svého trvání.

Turnov: Duben patřil ekologické výchově
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Projekt Planeta Země se odehrál v rámci aktivit Zdravého města a MA 21 ve spolupráci města Turnova, odboru životního prostředí a Městské knihovny Antonína Marka. Proběhl celý cyklus pořadů a aktivit na téma projektu. Všechny akce byly úspěšné, velkou návštěvnost a zájem vzbudil Večer Na Sboře – Příběh sedmihorských mokřadů. RNDr. Vojtěch Šťastný představil nejen projekt o zadržování vody v krajině, ale také se představily další subjekty zabývající se ochranou krajiny a přírody. Spolek ZaZemí, ZO ČSOP Bukovina a Pozemkový spolek Sedmihorské mokřady. Součástí Večera bylo představení knihy Vojtěcha Šťastného Živá voda v krajině – Příběh sedmihorských slatin.

Dále následoval cyklus pořadů pro školy:  Přednášky Ing. Michala Skalky k 60. výročí založení Krkonošského národního parku O neobyčejných krásách Krkonoš, Život v lese v podání revírníka LS Ještěd, Lesy ČR Jana Vély a Bc. Tomáše Vedrala, pracovníka OŽP města Turnova, pořady pro seniory, Ochrana přírody a krajiny za přítomnosti Ing. Hany Malé, vedoucí OŽP města Turnova, Ing. Zuzany Sedlákové a Jana Lochmana, místostarosty města.

V Klubu aktivní senior zaujal svou prezentací O ochraně krajiny a přírody Českého ráje Ing. Jiří Klápště, vedoucí CHKO Český ráj. Nedílnou součástí projektu  byla  jako každý rok také akce Ukliďme Česko. Velký úspěch si získaly pořady pro naše nejmenší v mateřských školách, ekologický program Motýlí kouzla od Střediska ekologické výchovy Český ráj. V programu děti velmi zaujalo divadelní představení Záhada kukly.

Poděkování patří všem, kteří se na tomto 15. ročníku projektu podíleli. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…