Turnov: Na náměstí Českého ráje se bude parkovat půl hodiny zdarma

17.01.2019 16:51

Od 1. února 2019 nastane změna v platbě za parkování na náměstí Českého ráje. Prvních 30 minut bude zdarma, za každou další započatou hodinu řidiči zaplatí 50 Kč. Změnu odsouhlasili radní minulý týden na svém jednání.

Turnov: Na náměstí Českého ráje se bude parkovat půl hodiny zdarma
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Řidiči si od února vyzvednou v parkovacím automatu lístek s označením času pro první půlhodinu zcela zdarma. Vyzvednutí lístku musejí provést všichni řidiči, kteří chtějí bonus využít. „Lístek pro půlhodinu zdarma musí být viditelně umístěn ve vozidle kvůli kontrole městských strážníků,“ upozornil Luboš Trucka z Městské policie Turnov.

Pokud budou řidiči potřebovat setrvat v centru města déle, budou si muset naopak připlatit. Cena každé další započaté hodiny totiž bude 50 Kč. Tuto částku bude možné zaplatit přímo v parkovacím automatu nebo formou SMS. Není možné kalkulovat s tím, že by se hodina rozdělila na polovinu zdarma a 25 Kč!

Vedení radnice věří, že lidé budou bezplatnou půlhodinu využívat kultivovaně a výměna aut bude probíhat plynule. Nový systém čeká průběžné sledování a vyhodnocování. Zpětnou vazbu mají dostat radní nejpozději na svém zářijovém jednání.

Vstřícným gestem přijde turnovská radnice o nemalý příjem ve svém rozpočtu. Navíc jsou obavy, že většina zájemců o parkování na náměstí stejně nebude uspokojená kvůli malém počtu parkovacích míst. Změna v systému zvýší navíc zatížení městské police, která bude muset pečlivě hlídat dodržování času stání.

Kromě parkování na náměstí Českého ráje řešili radní také zpoplatnění parkoviště za budovou Nové Radnice ve Skálově ulici. Zde odsouhlasili, že cenový tarif bude stejný jako pro celou Skálovu ulici, tedy 5 Kč za 1 hodinu. Každá další započatá hodina bude činit 20 Kč. Nové parkoviště má sloužit především veřejnosti, a proto se zpoplatněním chce radnice vyhnout tomu, že by na plochu někdo odstavil auto na celý den. „Poplatek je jediným prostředkem k regulaci automobilů ve městě,“ nastínila místostarostka Jana Svobodová, která materiál o parkování na RM předkládala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…