Turnov: Oprava mostu pokračuje, hotovo bude na konci prázdnin

27.02.2020 12:20

V rekonstrukci mostu přes řeku Jizeru na průtahu městem Turnov, který je v havarijním stavu, pokračuje Ředitelství silnic a dálnic.

Turnov: Oprava mostu pokračuje, hotovo bude na konci prázdnin
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Loni prošla rekonstrukcí polovina mostu, po níž vede cesta ve směru na Jičín, v neděli 1. března se uzavře druhá část. Částečná uzavírka státní silnice I/35 potrvá do konce letních prázdnin; doprava povede obousměrně vedena po již opravené polovině mostu.

Odbor dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje termín uzavírky ještě zkrátil. Původně, podle žádosti zhotovitele stavby, mělo dopravní omezení na silnici trvat až do konce září. „Po posouzení navrženého harmonogramu stavebních prací a přihlédnutím ke zkušenostem z rekonstrukce druhé poloviny mostu z loňského roku, jsme se rozhodli dopravní omezení povolit pouze do 27. srpna tak, aby o posledním prázdninovém víkendu byla doprava vedena bez jakýchkoliv omezení,“ řekl Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Po mostě projede denně v obou směrech 21,5 tisíce vozidel. Kvůli současnému nedobrému stavu na něj smí vjet pouze automobily, jejichž celková hmotnost nepřekračuje 19 tun. Oproti loňskému roku stavební práce neomezí pohyb pěších: chodník, který je vedený po jedné straně mostu, bude během stavby plně přístupný.

V letošním roce Ředitelství silnic a dálnic ČR dále plánuje zahájení stavebních prací na odstranění úrovňového přejezdu přes železniční trať na silnici I/35 u obce Ktová. Stavět se tu má začít ve druhé polovině letošního roku. Pokračovat se bude i s oplocováním úseku dálnice D10 na území Libereckého kraje.

Od pondělí 2. března budou pokračovat po zimní přestávce práce i na opravě krajské silnice II/610. Za úplné uzavírky provozu projde rekonstrukcí Přepeřská ulice. „Úsek silnice II. třídy mezi Svijany a Příšovicemi se bude opravovat od konce dubna, po dokončení stavby obecní kanalizace,“ informoval Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…