Turnov: Řada komunikací vstoupí do roku 2023 v novém kabátu

01.01.2023 6:27 | Tisková zpráva

Během podzimních měsíců byl nový povrch položen hned na několika komunikacích v Turnově.

Turnov: Řada komunikací vstoupí do roku 2023 v novém kabátu
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Ať už to byly chodníky či silnice, novinek jste si mohli všimnout v Žižkově ulici, v Mašově nebo u průmyslové zóny Vesecko.

Ve vyústění ulice Žižkova do Aleje legií vznikl nový chodník, který místu dlouhodobě chyběl. Kromě toho přibylo také dláždění a parkovací místa před obytnými domy. Prostranství je nově osázeno, a zbytek ploch bude zatravněn. Stavbu provedla firma Jan Kreysa – stavební mechanizace. Investice si vyžádala zhruba 1,9 mil. Kč.

Nový chodník byl vybudován v průmyslové zóně Vesecko, vede od silnice III/28719 směrem k hlavnímu vchodu do areálu společnosti Ontex. Zhotovitelem stavby je COLAS CZ, a. s., celková investovaná částka dosáhla téměř 2,96 mil. Kč.

Opravy místních komunikací pokládkou asfaltových vrstev se rovněž týkaly průmyslové zóny Vesecko a dále také lokalit Nudvojovice-Úvoz, Mašov u hřbitova a v Koutech, Ve Struhách - Na Stebni nebo dláždění parkoviště ve Vejrichově ulici. Tyto opravy si vyžádaly celkem 3,203 tis. Kč vč. DPH. Firma STRABAG, a. s. vše provedla v termínu, od poloviny října do začátku prosince.

Finální asfaltové vrstvy byly firmou STRABAG, a. s., položeny v bytové zóně Hruštice-Károvsko, a to v ulicích Vladimíra Krajiny, Františka Závorky. Stavba byla dokončena 25. listopadu 2022, konečná cena stavby byla 2,880 tis. Kč vč. DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…