Turnov: Rekonstrukce základní školy v Mašově viditelně pokročila

20.03.2021 15:59

Zateplení starého objektu a stavba nového komplexu výrazně změnily vizáž školy.

Turnov: Rekonstrukce základní školy v Mašově viditelně pokročila
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Střecha na původní budově základní školy je těsně před dokončením, na přístavbě je již provedená. V současné době se dělají klempířské práce, na starém objektu je vybudován zateplovací systém. Zateplení je zatím bez vrchní vrstvy, která se dokončí, až se trochu oteplí.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Ve škole jsou hotové vnitřní hrubé omítky, pracuje se na podkladních deskách podlah a tahají rozvody elektro, vody, kanalizace a topení. V nejbližších dnech budou firmu nadále zaměstnávat podlahy, v nejvyšším třetím patře se začnou dělat sádrokartonové příčky a podhledy.

Jakmile nastane lepší počasí, přesune se část prací také ven. Kolem objektu musí vzniknout zpevnění plochy, opěrné zdi či venkovní schodiště. „Těší nás, že stavba školy za poslední měsíc viditelně pokročila. V současné době již máme ve výrobě nábytek do tříd, řešíme spolu s panem architektem barevné ladění vnitřních prostor, abychom vytvořili přívětivé a podnětné prostředí pro naše žáky,“ přiblížila ředitelka školy Renáta Šulcová. Jak dodala, všichni se už těší na zahájení nového školního roku.

Rekonstrukce mašovské školy odstartovala na začátku dubna 2020. Zhotovitelem stavební akce je firma „World Invest“ v.o.s. Rekonstrukce si vyžádá 43 146 386,- vč. DPH a je největší investiční akcí Turnova v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…