Turnov: Rekonstrukce základní školy v Mašově viditelně pokročila

20.03.2021 15:59 | Zprávy

Zateplení starého objektu a stavba nového komplexu výrazně změnily vizáž školy.

Turnov: Rekonstrukce základní školy v Mašově viditelně pokročila
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Střecha na původní budově základní školy je těsně před dokončením, na přístavbě je již provedená. V současné době se dělají klempířské práce, na starém objektu je vybudován zateplovací systém. Zateplení je zatím bez vrchní vrstvy, která se dokončí, až se trochu oteplí.

Ve škole jsou hotové vnitřní hrubé omítky, pracuje se na podkladních deskách podlah a tahají rozvody elektro, vody, kanalizace a topení. V nejbližších dnech budou firmu nadále zaměstnávat podlahy, v nejvyšším třetím patře se začnou dělat sádrokartonové příčky a podhledy.

Jakmile nastane lepší počasí, přesune se část prací také ven. Kolem objektu musí vzniknout zpevnění plochy, opěrné zdi či venkovní schodiště. „Těší nás, že stavba školy za poslední měsíc viditelně pokročila. V současné době již máme ve výrobě nábytek do tříd, řešíme spolu s panem architektem barevné ladění vnitřních prostor, abychom vytvořili přívětivé a podnětné prostředí pro naše žáky,“ přiblížila ředitelka školy Renáta Šulcová. Jak dodala, všichni se už těší na zahájení nového školního roku.

Rekonstrukce mašovské školy odstartovala na začátku dubna 2020. Zhotovitelem stavební akce je firma „World Invest“ v.o.s. Rekonstrukce si vyžádá 43 146 386,- vč. DPH a je největší investiční akcí Turnova v letošním roce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

22:28 Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

Členové Dance Center Marverci přivezli z nedávného Mistrovství Evropy Best Dance Group zlaté medaile…