Turnov: Sídliště U Nádraží prochází pátou etapou regenerace

16.07.2017 21:31 | Zprávy

Město Turnov provádí postupně regeneraci panelového sídliště v lokalitě Turnov II. Sídliště U Nádraží prochází již pátou etapou prací, které začnou v pondělí 17. července 2017.

Turnov: Sídliště U Nádraží prochází pátou etapou regenerace
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Práce na regeneraci sídliště U Nádraží probíhají postupně od roku 2009. Sídliště již prošlo čtyřmi etapami, které přinesly zlepšení vzhledu částí sídliště a zvýšení komfortu pro bydlení. Celkové investice vložené do dosavadních čtyř etap činily již více jak 21 milionů korun.

V prosinci 2016 podalo Město Turnov žádost o dotaci na financování páté etapy regenerace u Ministerstva pro místní rozvoj a mezi 68 žádostmi o dotaci uspělo. Stavební práce představují úpravy v severozápadní části Studentské ulice. Součástí stavby bude rekonstrukce komunikací, chodníků, veřejného osvětlení, mobiliáře a zeleně. Pro bezbariérový přístup pro vozíčkáře a maminky s kočárky ze sídliště k budově TSC bude u stávajícího schodiště nově zbudována samostatná najížděcí rampa v přiměřeném sklonu. Výsledkem regenerace bude rozšíření počtu parkovacích stání pro osobní automobily a nové povrchy veškerých komunikací a chodníků. Dojde ke zkvalitnění veřejného osvětlení a pozornost se upne také k obnově zeleně a zvýšení komfortu a kvality na odpočinkových plochách.

Z důvodu prací, které budou soustavně probíhat do 15. září 2017, bude dočasně omezen průjezd a stání motorových vozidel ve Studentské ulici a omezení se budou týkat také průchodu pro pěší. Konkrétní harmonogram prací a s tím spojená omezení budou průběžně vyvěšována na viditelná místa v okolí stavební činnosti. Práce budou probíhat po polovinách a po zhruba 40 metrových úsecích, aby byla zachována průjezdnost komunikace. Prosíme obyvatele lokality i návštěvníky, aby respektovali umístěné značení. V případě nejasností a dotazů se můžete obrátit na kontakty uvedené v místě prací.

Děkujeme za pochopení a trpělivost.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…