Turnov jedná o soukromém vzdělávání pro děti a nových vzdělávacích trendech

13.03.2017 6:33

V Turnově se objevili dva zájemci o umístění soukromé základní školy. Celou záležitost projednala rada města na svém jednání 8. března 2017.

Turnov jedná o soukromém vzdělávání pro děti a nových vzdělávacích trendech
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Od začátku roku 2017 město Turnov obdrželo dvě žádosti od soukromých subjektů na provozování základního vzdělávání. V Turnově se nabízí možnost otevřít vzdělávání novým vzdělávacím směrům. Obě žádosti prošly jednáním komise pro výchovu a vzdělávání a jednáním na radě města. Žadatelé mají zájem otevřít školu od září 2018. Jeden ze žadatelů má již v tuto chvíli zajištěnou budovu i personál.

„Se zástupci jednotlivých iniciativ probíhá od podání žádosti otevřená a vzájemná komunikace. Jsou domluveny další konkrétní kroky a časový harmonogram jednání. Jedním z kroků jsou osobní návštěvy v již otevřených soukromých školách na území České republiky, které proběhnou v průběhu března.“ uvedla Petra Houšková.

Rada města na svém posledním jednání prodiskutovala otázku dalších příležitostí ve vzdělávání a souhlasí morálně s myšlenkou založení soukromých základních škol na území města Turnova. Rada města dále projevila zájem o široké spektrum informací ke všem aktuálním záměrům, které se týkají soukromého a alternativního vzdělávání, uvítala dosavadní aktivitu místostarostky Petry Houškové v komunikaci se zájemci a pověřila ji a odbor školství, kultury a sportu Městského úřadu Turnov dalším jednáním v této záležitosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…