Týn nad Vltavou: Dobrovolní hasiči cvičili na ledu společně s příslušníky HZS

26.01.2021 10:13

Ideální zimní podmínky byly v neděli nakloněny členům JSDH města Týn nad Vltavou. Dobrovolní hasiči společně s příslušníky HZS provedli první letošní výcvik na ledu.

Týn nad Vltavou: Dobrovolní hasiči cvičili na ledu společně s příslušníky HZS
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

Opakování pravidel bezpečnosti, obecné zásady provádění záchrany z vody a zamrzlé vodní hladiny a k tomu zdokonalování jednotlivých způsobů záchrany s ohledem na různé nosnosti a tloušťky ledu, jednotlivé dostupné věcné prostředky pro záchranu, rychlost zásahu a další dovednosti nacvičovali dobrovolní hasiči města Týn nad Vltavou (pod vedením velitele JSDH - p. Tomáše Brůžka) společně s příslušníky HZS Týn nad Vltavou (pod vedením velitele - p. Jana Sokola) dnes na slepém rameni řeky Vltavy.

Dobrovolní hasiči si navíc vyzkoušeli jak roli záchranářů, tak roli osob, které se ze studené vody a ledu nemohou svépomoci dostat. To jim při skutečném zásahu umožňuje mnohem lépe pochopit chování a reakce právě zachraňovaných osob.

Celému cvičení nahrávaly ideální klimatické podmínky a aktuální stav ledu, díky němuž si mohli záchranu osob z ledové vody vyzkoušet v podmínkách, při kterých dochází k reálným zásahům tohoto typu.

Jak zachraňovaný, tak záchranář měli na sobě suché obleky a po celou dobu byli jištěni lany. Hasič – záchranář se k figurantovi ve vodě dostával plížením a s využitím jednoduchých pomůcek, pomocí kterých jej vytáhl z vody a následně na břeh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…