Týn nad Vltavou: Město zadalo projekční práce na revitalizaci parku v ulici Havlíčkova

29.02.2020 15:55

Rada města na svém sedmém zasedání schválila, aby odbor hospodářské správy zadal projekční práce na „revitalizaci parku v ulici Havlíčkova“.

Týn nad Vltavou: Město zadalo projekční práce na revitalizaci parku v ulici Havlíčkova
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

Jedná se o jeden z mála veřejných prostorů v této části města, který je hojně navštěvován veřejností za účelem relaxace i sportovního využití na víceúčelovém hřišti, které je součástí tohoto parku.

V minulosti bylo součástí parku také v létě dětmi oblíbené „brouzdaliště“, které bylo z důvodu havarijního stavebně-technického stavu zrušeno a zavezeno, jeho provoz též již nevyhovoval novým přísným hygienickým normám. 

Odbor hospodářské správy předložil radě města studii stavebních a sadovnických úprav parku, na jejíž realizaci by bylo možné získat finanční prostředky z evropského „Operačního programu životní prostředí“ - 141. výzva Revitalizace funkčních ploch a prvků sídelní zeleně, ve které jsou podporované aktivity např. zakládání a obnova ploch a prvků veřejné zeleně (parků, zahrad, sadů, uličních stromořadí, alejí, lesoparků, …), jako součást realizace zeleně obnova a zakládání vodních prvků. 

Námi připravovaný projekt právě přesně zapadá do rámce vyhlášené výzvy.   

Obsahem našeho projektu bude revitalizace celé parkové plochy - výsadba stromů, keřů a založení trvalkových záhonů, terénní úpravy, založení trávníku, instalace mobiliáře (lavičky, kolostavy, lehátka). Součástí parku bude nově vybudovaná tůň, která bude napájená vodou z pramene z vodojemu Havlíčkova, herní a rehabilitační potok, který by měl adekvátně nahradit dětmi oblíbené brouzdaliště. Jednou z podmínek podání žádosti o spolufinancování z vypsané výzvy Operačního programu je zpracovaná projektová dokumentace v úrovni pro stavební povolení a výkaz prací dodávek a služeb včetně výkazu výměr, o jejíž pořízení právě rada města rozhodla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…