Týn nad Vltavou připravuje rekonstrukci parkoviště Pod kostelem

15.09.2018 18:01

V srpnu 2018 proběhla koordinační schůzka zástupců města, Povodí Vltavy a projektantů, při které byl dohodnut postup přípravy rekonstrukce parkoviště Pod Kostelem na nábřeží Vltavy a navazující rozšíření vývaziště.

Týn nad Vltavou připravuje rekonstrukci parkoviště Pod kostelem
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

Podle informací zástupce Povodí Vltavy dojde k rozšiřování vývaziště buď v březnu 2019, nebo až v září 2019 po skončení hlavní plavební sezóny.

Město Týn nad Vltavou by mělo mít do konce roku zhotoven projekt pro územní rozhodnutí na celé parkoviště Pod Kostelem. Podklady pro stavební povolení budou připravovány jednotlivé objekty – komunikace, sítě, veřejné osvětlení, kanalizaci dešťovou a splaškovou a také pro zelené plochy a vodní prvek. Bude řešeno i napojení cyklostezky na její pokračování v Puchmayerovy ulici. Tato ulice bude rozšířena tak, aby vznikla řada parkovacích míst po jedné straně s chodníkem, u parku bude vybudována cyklostezka společná s trasou pro pěší. Změny jsou plánovány i v ulici Pod Kostelem, kde bude podél domů vytvořena klidová zóna bez parkovacích míst. Upravena bude křižovatka u náměstí navazující na ulici Pod Kostelem, která by měla být ve výsledku více přehledná.

Z rozpočtu pro rok 2019, pokud bude tato položka schválena, bude financována příprava první etapy rekonstrukce parkoviště včetně příprav pro stavební povolení. Realizace by měla být navázána na výstavbu vývaziště po skončení turistické sezóny, předpokládaný termín je podzim 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …