Uherské Hradiště: Asistenti prevence kriminality pokračují

17.10.2016 21:25

Asistentům prevence kriminality, kteří již skoro rok pomáhají městské policii, město prodlouží smlouvy, s termínem do konce května 2017. Městská policie má na základě pozitivních zkušeností z dosavadního průběhu na pokračování projektu zájem. Asistenti pracují ve městě Uherském Hradišti od poloviny listopadu 2015.

Uherské Hradiště: Asistenti prevence kriminality pokračují
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Hlavní náplní práce asistentů je podílet se na prevenci kriminality ve městě, provádějí dohled nad bezpečností u přechodů pro chodce, zejména u těch, kde přecházejí děti do školy. Mají na starosti také dohled na úseku ochrany veřejného pořádku a dodržování pravidel občanského soužití. Jejich přítomnost přispívá také ke zvýšení bezpečnosti na kontaktních pracovištích Úřadu práce v Uherském Hradišti a pomáhá předcházet společensky nežádoucím jevům v našem městě. Jejich činnost doplňuje služby městské policie a mohou plnit úkoly, které ze zákona o obecní policii nejsou svěřeny výhradně strážníkům.

"V předvánoční době plánujeme asistenty více využít všude tam, kde bude hodně lidí v souvislosti s nákupy – u obchodních center či na jarmarcích," vyjádřil se velitel Městské policie Vlastimil Pauřík.

Mzdové náklady zaměstnanců na pracovní pozici Asistentů prevence kriminality budou i pro další období z převážné části kryty poskytovaným příspěvkem Úřadu práce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…