Uherské Hradiště: Město vymění povrch na dalších parkovacích plochách ve Štěpnicích

07.11.2021 8:36

V první polovině roku 2021 byla dokončena I. etapa rekonstrukce dvou parkovišť na sídlišti Štěpnice, při které došlo k výměně původních nepropustných povrchů za propustné.

Uherské Hradiště: Město vymění povrch na dalších parkovacích plochách ve Štěpnicích
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Nyní se město chystá vyměnit povrch dalších parkovacích ploch na sídlišti, konkrétně dvou zpevněných ploch podél ulice Štěpnická a dvou účelových komunikací před bytovými domy č.p. 1051-1055 a č.p. 1064 až 1067. 

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí

Také zde půjde o výměnu nepropustných ploch za propustné. Budou odstraněny veškeré stávající vrstvy ploch a vytvořeny budou plochy nové, z propustných materiálů pro zadržování dešťové vody v daném místě. Při akci za celkem 18,6 milionu korun bude v dotčené lokalitě také vyměněno veřejné osvětlení.

„Tyto parkovací plochy budeme opravovat stejnou technologií, jako ty předchozí. Protože se jedná o poměrně náročnou stavbu, je předpokládaný termín dokončení na konci července příštího roku,“ upřesnil místostarosta města Jaroslav Zatloukal.

Práce budou započaty na začátku listopadu. V první etapě bude vybudováno 9 nových podélných stání přiléhajících k ulici Štěpnická. Práce na parkovacích plochách a účelových komunikacích budou započaty dle klimatických podmínek v dalších etapách na jaře roku 2022 a budou trvat do konce července.

„O začátku etap na jaře 2022 budou občané informováni v dostatečném předstihu. Předpokládáme, že práce budou postupně probíhat vždy na jedné účelové komunikaci a jedné parkovací ploše. Po jejich dokončení na nich bude spuštěn provoz a práce se přesunou dále na druhou účelovou komunikaci a druhou parkovací plochu. To vše proto, aby se co možná nejvíce eliminoval počet dočasně nedostupných parkovacích míst,“ konkretizoval místostarosta Zatloukal.

Na ploše blíž k domovu důchodců (parcela u domu 544/108) je plánováno 24 parkovacích míst, na ploše blíže ke kotelně (parcela u domu 544/121) jich bude 36, podél cesty pak 9. V dotčené lokalitě bude ve výsledku parkovat přibližně stejně aut jako nyní.

V posledních 2 letech byla ve Štěpnicích dokončena rozsáhlá investiční akce Parkování Štěpnice, při které vzniklo 188 parkovacích míst, a to vybudováním nových míst nebo rozšířením těch původních. Koncepční a projektová příprava na zlepšení situace v oblasti parkování probíhá ale také u sídlišť Východ a Jarošov – Louky. Ta sice již na počátku století prodělala proces regenerace s navýšením počtu parkovacích míst, dnes však jejich kapacita již nedostačuje. V pohybu je rovněž problematika sídliště Mojmír a Stará Tenice. Obnova či výstavba parkovacích míst je součástí takřka každé větší investiční akce, v uplynulých letech se rekonstruovaných i nových parkovacích ploch dočkali obyvatelé náměstí Republiky, sídliště Malinovského, 28. října, Na Rybníku či Pod Svahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …