Uherské Hradiště: Město zopakuje aukci bytů, první se předloni podařila

03.08.2021 14:15

Celkem čtyři volné bytové a jednu nebytovou jednotku v objektu č.p. 1257-1260 na ulici J. E. Purkyně a Štěpnická prodá město Uherské Hradiště formou e-aukce. Zopakuje si tak elektronickou aukci 5 bytů na ulici Průmyslová z roku 2019, kterou město hodnotilo jako úspěšnou.

Uherské Hradiště: Město zopakuje aukci bytů, první se předloni podařila
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Návštěvu Uherského Hradiště premiér Bohuslav Sobotka zakončil na Masarykově náměstí setkáním s obyvateli města

Výstavba objektu č. p. 1257-1260 na ulicích J. E. Purkyně a Štěpnická byla spolufinancována za podpory Ministerstva pro místní rozvoj. Nyní by měl být po uplynutí 20 leté lhůty, která byla stanovena v rámci příslušného dotačního titulu, převeden do osobního vlastnictví. Tento převod by měl být uskutečněn na základě uzavřených budoucích kupních smluv. V rámci zmíněného objektu se však nacházejí i jednotky, na které není uzavřena budoucí kupní smlouva, tyto byty by tedy měly být nabídnuty k převodu formou elektronické aukce. Konkrétně se jedná o 1 bytovou jednotku typu 3+kk, jednu bytovou jednotku typu 1+1 a o 2 bytové jednotky typu 1+kk a o nebytovou jednotku, která se nachází v přízemí objektu a má výměru 41,84 m2.

"Na dokončení převodu objektu do osobního vlastnictví nyní intenzivně pracujeme. Celkem se tedy jedná o 4 byty a jednu nebytovou jednotku, které budeme nabízet v elektronické aukci. Elektronická aukce by se měla uskutečnit nejspíše v měsíci září, a bude snahou města zajistit následné předložení ke schválení do říjnového zastupitelstva. V případě schválení prodeje jednotlivých bytových a nebytových jednotek by pak byly uzavřeny kupní smlouvy, uhrazena kupní cena a provedený zápis vlastnického práva do katastru nemovitostí, tak, aby vše bylo uzavřeno ještě v průběhu roku 2021," popsal místostarosta Čestmír Bouda.

Město Uherské Hradiště si e-aukci premiérově vyzkoušelo v roce 2019, kdy prodávalo 5 bytových jednotek na ulici Průmyslová č. p. 911-913, a to ve spolupráci se společností AUDRA s.r.o. „Předloni jsme upustili od obálkové metody a poprvé zvolili cestu elektronické aukce, prodej proběhl úspěšně, byty se prodaly za celkovou hodnotu 8,9 milionu korun. Počet zájemců v jednotlivých termínech pořádání e-aukce byl nadprůměrný. Jako velmi úspěšný hodnotila prodej také pořádající společnost, podle které podobný počet zájemců a dražitelů je spíše výjimečný. Zájem zvyšuje také fakt, že zájemci vnímají město jako silného a důvěryhodného partnera," sdělil starosta města Stanislav Blaha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…