Uherské Hradiště: Slovácké slavnosti vína a otevřených památek už potřinácté

03.09.2015 12:35

Město Uherské Hradiště nabídne v sobotu 12. a v neděli 13. září, už potřinácté v řadě, zřejmě největší nekomerční přehlídku živého folkloru v duchu vinařských tradic, lidových písní a tance v České republice - Slovácké slavnosti vína a otevřených památek.

Uherské Hradiště: Slovácké slavnosti vína a otevřených památek už potřinácté
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Při jedinečných oslavách tradiční lidové kultury Slovácka se opět představí tisíce krojovaných účastníků ze skoro stovky měst a obcí z okolí Uherského Hradiště, město očekává obrovský zájem vinařů, ale i hudebních a tanečních těles, řemeslníků a hlavně návštěvníků, kteří na festival přijíždějí v řádu desítek tisíc.

1. Slovácké slavnosti vína a otevřených památek 2015

Základní programová linie se osvědčila v minulých ročnících, a proto se její nosná struktura nemění. Na základě vyhodnocení loňských slavností bude posílen program na Mariánském náměstí, například v neděli (od 14:00 hodin) se zde bude konat ojedinělé multižánrové vystoupení v rámci projektu Cyril a Metoděj.

Novinkou bude využití nově vybudované Slovácké tržnice (v areálu bývalých kasáren) a například i zařazení nových atraktivních pořadů - Židovská svatba či moderovaná přehlídka vázání šátků a tanců vybraných lokalit.

Hlavní páteční program – slavnostní zahájení - bude podruhé v řadě na Masarykově náměstí volně přístupný veřejnosti. Program: "To nejlepší z mikroregionu Bílé Karpaty". Masarykovo nám. 20:00

Po dobu slavnostní bude na celém Masarykově náměstí zdarma k dispozici síť Wi-Fi.

Celý program ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

16:31 Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

Na zlepšené možnosti cestování se mohou těšit občané od 9. června, kdy bude zprovozněna nová železni…