Uherské Hradiště: Vloni u nás bylo 95 svateb, nejčastěji se lidé berou v létě

29.01.2024 19:26 | Tisková zpráva

Celkem 95 svateb zaznamenal v roce 2023 matriční úřad Uherské Hradiště. Z celkového počtu uzavřených manželství bylo občanských sňatků 80, církevních pak 15.

Uherské Hradiště: Vloni u nás bylo 95 svateb, nejčastěji se lidé berou v létě
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

V rámci matričního úřadu Uherské Hradiště jde o průměrný počet uzavřených manželství. Jako každý rok si nejvíce snoubenců řeklo své „ano“ v rozmezí měsíců červen až září. Jde o období, které častěji umožňuje sňatky ve venkovních prostorech, kde mívají snoubenci zpravidla obřad i následující hostinu, popřípadě i zajištěné ubytování.

Vloni uzavřelo ve správním obvodu matričního úřadu Uherské Hradiště manželství 20 cizích státních občanů. Jednalo se o státní občany Slovenské republiky, Ukrajiny, Íránské islámské republiky, Peruánské republiky, Tuniské republiky a Rumunska.

Uzavření manželství se uskutečnila v obřadní síni Městského úřadu Uherské Hradiště, a dále pak na některých tradičně oblíbených místech, kterými jsou Hotel a restaurace Koníček, Sklepy Mařatice, Vinařský dům Mařatice, Skanzen Rochus, Výšina svatého Metoděje, Reduta či Amfík Bukovina v Popovicích.  S netradičnímu požadavky snoubenců se úředníci matričního úřadu v Uherském Hradišti vloni nesetkali.

V Uherském Hradišti se v průběhu roku konají také svatby jubilejní, pokud o to mají manželské páry zájem. V roce 2023 oslavili dlouholetí manželé 2 jubilejní svatby, obě diamantové (60 let manželství).

Městský úřad Uherské Hradiště vyřizuje žádosti snoubenců o občanský sňatek nebo církevní sňatek ve správním obvodu města Uherské Hradiště, tj. v Uherském Hradišti a částech Mařatice, Jarošov, Rybárny, Vésky, Sady a Míkovice a v obcích Podolí a Popovice. Veškeré informace ohledně uzavření manželství jsou dostupné ZDE. V případě zájmu o jubilejní svatbu mohou manželé oslovit útvar kanceláře starosty, kontakt na referentku ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…