Uherské Hradiště: Žehnání svatomartinského vína

09.11.2014 18:19

Svátek svatého Martina je v Uherském Hradišti už po několik let milou příležitostí k setkání příznivců mladého vína a starodávného obřadu jeho žehnání.

Uherské Hradiště: Žehnání svatomartinského vína
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

V úterý 11. listopadu 2014 přijede už poosmé na Masarykovo náměstí římský voják Martin na bílém koni, aby se stal součástí tradovaného příběhu o plášti a žebrákovi. Martin, doprovázený krojovaným párem, pak odevzdá panu faráři víno k symbolickému aktu žehnání a svěcení. Sváteční atmosféru podtrhne folklorní vystoupení gymnazistů z Uherského Hradiště a zpívajících veteránů Old Stars Hradišťan.

Dopolední oficiální program pak vystřídá ochutnávka mladých vín vinařů Slovácké podoblasti, čerstvých držitelů značky SVATOMARTINSKÉ. Letos se však labužníci můžou těšit nejenom na lahodné moky z nové úrody, ale i kaldoun a další husí speciality ze svatomartinské kuchyně. Tóny cimbálové muziky Kunovjané budou k tomu všemu z vinného stanu znít až do pozdních podvečerních hodin.

Hlavním pořadatelem akce je Městské informační centrum Uherské Hradiště, které provozuje sdružení pro rozvoj cestovního ruchu Region Slovácko.
Žehnání svatomartinského vína 2014 podpořila agentura CzechTourism, Vinařský fond České republiky a Město Uherské Hradiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-uh.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…