Uherské Hradiště nemá ve třídění odpadu v kraji konkurenci

25.09.2017 14:30

Uherské Hradiště vyhrálo ve Zlínském kraji mezi městy nad 15 tisíc obyvatel jedenáctý ročník soutěže „O keramickou popelnici“, která hodnotí aktivity v oblasti třídění komunálního odpadu.

Uherské Hradiště nemá ve třídění odpadu v kraji konkurenci
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

V soutěži se každoročně hodnotí aktivity obcí a měst v oblasti nakládání s komunálním odpadem, a to především v tříděném sběru využitelných složek, jako je papír, plast, sklo a kov. Hlavním kritériem bylo množství vytříděného plastu, papíru, skla a nápojového kartonu na jednoho občana v kilogramech.

Uherské Hradiště se velmi aktivně podílí na třídění odpadů. Získali jsme také certifikát na základě Dohody o partnerství a vzájemné spolupráci na projektu „Intenzifikace zpětného odběru elektrozařízení ve Zlínském kraji“ za sběr vysloužilých elektrospotřebičů. Výtěžnost v Uherském Hradišti za rok 2016 činila 13 kg na obyvatele.

Od roku 2015 jsou občanům bezplatně vydávány sady tašek na třídění odpadů. Jedna sada tašek obsahuje 3 ks tašek modrou na sběr papíru, zelenou na sběr skla a žlutou na sběr plastů.

Vynikající výsledky jsme zaznamenali v pytlovém svozu plastů. Pytlový svoz plastů je prováděn od roku 2015 ve všech místních částech Uherského Hradiště, a to jednou měsíčně vždy první středu v měsíci. Měsíčně je v rámci pytlového svozu odvezeno více jak 1000 pytlů plastu.

V červnu 2017 proběhla ve městě Uherské Hradiště akce Barevný den, která byla zaměřena na propagaci a představení problematiky třídění a recyklace odpadů, a to především zábavně-naučnou formou prostřednictvím různých atrakcí a soutěží. Tato akce byla pořádána společností EKO-KOM a.s. ve spolupráci s městem Uherské Hradiště a SBĚRNÝMI SUROVINAMI UH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…