Uherské Hradiště připravuje opravy chodníků

23.11.2022 17:35 | Tisková zpráva

Opravy chodníků v ulicích Štefánikova a Šafaříkova za 3,4 milionu korun má v plánu město Uherské Hradiště. Když to dovolí počasí, začne s nimi ještě letos.

Uherské Hradiště připravuje opravy chodníků
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Do konce května příštího roku se obyvatelé Uherského Hradiště dočkají nově opravených chodníků v ulicích Štefánikova a Šafaříkova. Na Štefánikově, kde je chodník zároveň stezkou pro chodce a cyklisty, bude opravena část mezi ulicí Sokolovskou a příjezdem na Zelené náměstí, v ulici Šafaříkova se bude jednat o úsek mezi ulicí Jiřího z Poděbrad a B. Němcové, a to po obou stranách.

Nejprve dojde ke zpracování návrhu dopravního značení a vyřízení povolení uzavírky pozemní komunikace.  „Samozřejmě, že se nevyhneme určitému dopravnímu omezení, především tedy co se týká chodců, protože půjde také o stanovení náhradních pěších tras, ale občané i dotčené subjekty v obou ulicích budou o omezení včas informováni,“ sdělil starosta města Stanislav Blaha.

Při samotných pracích se začne rozebráním původní dlažby, pak dojde k odtěžení konstrukčních vrstev chodníku a odtěžení zeminy v upravené trase chodníku. Po zhutnění pláně a osazení obrub budou uloženy konstrukční vrstvy chodníku, v místě sjezdů dojde k podbetonování a na závěr budou chodníky předlážděny zámkovou dlažbou. V ulici Štefánikova bude použita původní dlažba. V rámci opravy budou doplněny varovné a signálních pásy pro nevidomé a slabozraké.

Výběr úseků vychází z jejich aktuálního stavebního stavu, dopravního významu a v obou případech i z jejich umístění v blízkosti objektů se zvýšeným pohybem handicapovaných osob. Chodníky v ulici Šafaříkova z původní ploché betonové dlažby 30 x 30 cm vykazují řadu defektů v podobě nerovností a poškozených dlaždic.

„Z hlediska dopravního významu chodník spojuje lokalitu s hustou bytovou zástavbou s centrem města. Navíc se v řešeném úseku nachází školní zařízení zaměřené na edukaci handicapovaných dětí. Díky tomu je zde větší pohyb osob s omezenými pohybovými schopnostmi,“ přiblížil starosta Stanislav Blaha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…