Uherské Hradiště se chystá rozšířit další parkovací stání na sídlišti Štěpnice

03.03.2023 20:34 | Tisková zpráva

Výměny povrchu se dočkají účelová komunikace a parkovací stání podél bytových domů č.p. 1087 – 1092. Podobně jako v předchozích etapách, kdy město ve Štěpnicích opravilo několik parkovacích ploch a přilehlých účelových komunikací, také zde dojde k výměně nepropustných ploch za propustné. Parkovací plochy se při tom výrazně rozšíří, současných 12 parkovacích míst nahradí celkem 45 oficiálních stání.

Uherské Hradiště se chystá rozšířit další parkovací stání na sídlišti Štěpnice
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

V rámci stavebních prací budou odstraněny veškeré stávající vrstvy ploch a vytvořeny nové z propustných materiálů pro zadržování dešťové vody v daném místě. „Cílem těchto úprav je zlepšení stavu zastaralé účelové komunikace, vytvoření legalizovaných parkovacích stání a nahrazení současných povrchů takovými, které propouštějí vodu, aby vsakovala a neodtékala jen do kanalizace. Když nepočítáme parkování podél komunikace, pak je nyní v místě 12 parkovacích míst, tento počet se zvedne na 45, z toho 3 místa budou pro invalidy. Součástí prací bude také výstavba plochy pro kontejnery na tříděný odpad a náhradní výsadba zeleně,“ přiblížila místostarostka města Marcela Čechová.

Celková cena zakázky je 14,9 milionu korun, přičemž veřejná zakázka bude spolufinancována z Národního plánu obnovy částkou ve výši 11,6 milionu korun. Termín zahájení stavby je stanoven na 3. dubna, dokončení je pak plánováno do 31. srpna 2023.

"Máme velkou radost, že se nám podařilo získat finance na tento projekt. Je to další důležitý krok v naší snaze zlepšit infrastrukturu na sídlišti Štěpnice," uvedl starosta města Stanislav Blaha. „Obnova komunikací, chodníků a zejména oprava a rozšíření parkovacích stání přispěje ke zkvalitnění života obyvatel na sídlišti a zlepší také dopravní situaci v dané lokalitě,“ dodal starosta.

Propustné povrchy umožňují vsakování srážkových vod do půdy. Tyto povrchy již byly v Uherském Hradišti uplatněny nejen na parkovacích plochách a účelových komunikacích na sídlišti Štěpnice, ale také na parkovišti u hřbitova v Mařaticích, na ulici 28. října a v dalších lokalitách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…