Uherský Brod: Gymnázium je bezbariérové, vybudovalo nový výtah

18.12.2018 10:01

V úterý 18. prosince byl slavnostně předán do provozu nový bezbariérový výtah a zrekonstruované učebny fyziky na Gymnáziu Jana Amose Komenského.

Uherský Brod: Gymnázium je bezbariérové, vybudovalo nový výtah
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

Na akci přijali pozvání představitelé města, Zlínského kraje, České školní inspekce i ředitelé dalších uherskobrodských škol.

Na úvod zahrála školní cimbálová muzika JAKUB, ředitel školy Jaroslav Krpal poté krátce seznámil přítomné s technickými parametry stavby.

Stavba výtahu byla financována z Investičního rozvojového programu a z prostředků Zlínského kraje. Celkové náklady činily 4,5 mil. Kč, finanční částka na rekonstruované učebny fyziky a laboratoře fyziky dosáhla zhruba 2,5 mil. Kč. Investiční záměr byl realizován díky architektonickému studiu K2 architekti manželů Koudelkových, stavbu zrealizovala firma 3V&H, technický dozor měla firma IS projekt manželů Sušilových.

Hosté si nakonec výtah, z jehož nejvyššího patra je mimochodem moc hezký výhled na město, i učebny prohlédli a mnozí přitom zavzpomínali na školní léta strávená právě na uherskobrodském gymnáziu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …