Uherský Brod: Plánuje se rekonstrukce dvou hřbitovů

01.01.2018 20:09

Zastupitelé odhlasovali investiční záměr na rekonstrukci starého hřbitova v Uherském Brodě a hřbitova v Újezdci.

Uherský Brod: Plánuje se rekonstrukce dvou hřbitovů
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

Na starém hřbitově je investiční záměr předkládán za účelem stavební obnovy, doplnění chybějících provozních a odpočinkových míst stávajícího areálu hřbitova, které nově zvýrazní jeho klidnou a důstojnou atmosféru.

Prostor hřbitova by se měl kultivovat především doplněním chybějícího mobiliáře, zřízením potřebných odpočinkových míst, kontejnerového stání, míst k odběru vody, opravou zpevněných ploch s doplněním veřejného osvětlení a vytvořením nové komunikační kostry. Doplněním výsadby zeleně se přispěje ke komornějšímu prostředí hřbitova.

Ve staré části hřbitova budou použity přírodní materiály a tradiční technologie výstavby. V nové části naopak dojde k soudobému architektonickému ztvárnění s použitím prvků z prefabetonu.

Nově navržený altánek více zvýrazní hlavní pohledovou osu hřbitova a vybudováním kolumbária bude umožněno občanům i zde pohřbívat své blízké jiným způsobem.

Předpokládané celkové náklady na rekonstrukci starého hřbitova byly odhadnuty na 5.400.000 korun.

Rekonstrukce hřbitova v Újezdci bude řešit nevyhovující stav areálu jak z provozního hlediska, tak i bezpečnosti jeho návštěvníků nebo občanů, kteří se starají o hrobová místa.

Účelem návrhu rekonstrukce je stavební obnova a urbanistická kultivace poměrně neutěšeného současného stavu hřbitova včetně doplnění o jiný způsob pohřbívání ve formě urnového háje. Urbanisticko-architektonická studie se snaží pomocí jednoduchých prostředků navrátit hřbitovu kompaktnější a v rámci možností přívětivější charakter včetně jeho nejbližšího okolí. Předmětem nové úpravy je přístupová cesta, nové ztvárnění a statické zajištění obvodové zdi související i s rozšířením areálu v jižní části, úprava vstupní a vjezdové brány, řešení komunikace pro pěší, realizace urnového háje, odpočinkových ploch, veřejného osvětlení, nové odběrné místa vody, stanoviště kontejneru, příjezdové komunikace a parkovacích ploch a rozmístění nové solitérní zeleně.

Předpokládané celkové náklady zde byly ohodnoceny na 3.450.000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…