Uherský Brod: Přijeďte se podívat na Ležatá kola

03.09.2015 10:58

Srazy ležatých kol, tříkolek a velomobilů už se v Uherském Brodě odehrávaly dvakrát, a to v roce 2005 a 2010. Letos se uskuteční od 10. do 13. září.

Uherský Brod: Přijeďte se podívat na Ležatá kola
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

Organizují je nadšenci kolem Aleše Zemánka resp. kolem brodské firmy AZUB BIKE, která se od svého založení v roce 2000 stala jedním z nejvýznamnějších výrobců lehokol na světě. Exportuje nejen do Evropy, ale i USA či exotických zemí, jako je Jihoafrická republika či Francozská Guyana.

Co pět let si tak naděluje drobnou oslavu ve formě setkání lehokol a nejinak tomu bude i letos od 10. do 13. září. Zatímco v roce 2005 přijelo zhruba 100 účastníků povětšinou z Česka a okolních zemí, v roce 2010 už bylo k vidění téměř 200 speciálních strojů a letos organizátoři doufají v ještě větší číslo. Svou účast už potvrdili nejen pravidelní čeští a slovenští srazoví "štamgasti", ale i cyklisté ze Spojených států, Austrálie, Francie, Švédska a dalších zemí.

Setkání lehokol bude mít svou základnu na Nivnické Riviéře a účastníky čeká dlouhá a náročná panoramatická čtvrteční etapa přes Březovou, Lopeník, Vyškovec, Starý Hrozenkov, Žítkovou a Bojkovice, stejně jako mnohem jednodušší sobotní vyjížďka přes Dolní Němčí a Hluk do Uherského Ostrohu a zpátky přes Kunovice. Organizátoři připravili také orientační pátečně dopolední jízdu, dovednostní závody, spanilou jízdu městem, a tolik oblíbenou a efektní noční světelně zvukovou jízdu do centra Brodu a zpět.

Pokud byste chtěli vidět všechny zajímavé šlapací stroje pohromadě, možnost budete mít právě v pátek odpoledne během dovednostních závodů, které budou probíhat na sokolském stadionu od 12:00 do přibližně 16:30. Pak se lehokolisté vydají na spanilou jízdu městem a na Masarykově náměstí by se měli objevit kolem čtvrté hodiny. Odjíždět pak budou směrem ke světelné křižovatce a přes sídliště Olšava po cyklostezce do Nivnice.

Další příležitost bude právě v sobotu večer, kdy budou z Nivnické riviéry odjíždět po půl deváté a na Masarykově náměstí se objeví kolem 21:00 v rámci Sobotní světelně zvukové noční jízdy, která jedinečná svou veselou atmosférou a především kreativitou majitelů lehokol z nichž mnozí svá kola vyzdobí k nepoznání do podoby pojizdných vánočních stromečků. Pokud byste se chtěli s lehokoly také projet, ideální je sobotní etapa, do které se bude z Nivnice vyrážet po deváté hodině ranní.

Celé setkání lehokol bude končit v neděli 13. 9. v odpoledních hodinách, kdy se účastníci rozjedou zpět směrem ke svým domovům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …