Uherský Brod: V ulici U Žlebu probíhá rekonstrukce domu pro sociální bydlení

20.01.2020 13:13

Začátkem září 2019 byla zahájena kompletní rekonstrukce domu č. p. 1066 v ulici U Žlebu. Budova, která v posledních letech sloužila jako dům s pečovatelskou službou, bude nově sloužit pro osoby v bytové nouzi. Smyslem rekonstrukce budovy je vytvoření nájemního sociálního bydlení. V přízemí bude zachován provoz sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi (SASRD).

Uherský Brod: V ulici U Žlebu probíhá rekonstrukce domu pro sociální bydlení
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

V budově díky rozsáhlé investiční akci vznikne 9 sociálních bytů různé velikosti a dispozice, z toho jeden byt bude zcela bezbariérový. Plán na vytvoření dostupného bydlení pro osoby s nízkými příjmy vychází z Programu rozvoje města Uherský Brod na období 2015–2021. Cílovou skupinou jsou osoby, které v důsledku nepříznivé životní situace nemají přístup k bydlení a jsou schopné plnit povinnosti vyplývající z nájemního vztahu. Podmínkou přidělení sociálního bytu bude aktivní spolupráce se sociálním pracovníkem. Cílem spolupráce klienta a sociálního pracovníka bude přechod klienta do běžného nájemního bytu s dodržováním povinností plynoucích z nájemní smlouvy.

V rámci realizace akce bude budova nově doplněna o výtah, dojde ke kompletní výměně vnitřních instalací, opravě povrchů, odvlhčení objektu a úpravě okolního prostranství. Budou provedena energeticky úsporná opatření spočívající v zateplení fasády budovy, výměně oken a dveří, zateplení stropu a stěny k půdě a zateplení střechy objektu, dojde také k výměně zdroje tepla a úpravám systému měření a regulace.

Realizace projektu je podpořena Evropskou unií z prostředků Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), energeticky úsporná opatření jsou spolufinancována Fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí (OPŽP). Dokončení stavebních úprav je plánováno na červenec 2020, uvedení do provozu se předpokládá na podzim 2020. Celkové náklady rekonstrukce činí 28,3 mil. Kč (z toho dotace z IROP kryje 15,2 mil. Kč a dotace z OPŽP 2,6 mil. Kč).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.