Ulice Přerova zdobí pestrobarevné a voňavé květinové koberce

26.04.2021 8:34

Začalo nové vegetační období, Přerov rozkvétá a je díky nové výsadbě nejen barevný, ale také voňavý.  Letos se rozšířily i lokality, kde šly do země cibuloviny – čerstvě je to například náměstí Svobody, křižovatka ulic Šířava a Čechova, nebo ulice Pod Valy. A nový je i sortiment.

Ulice Přerova zdobí pestrobarevné a voňavé květinové koberce
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Zatímco vloni jsme sadili především narcisy a krokusy, letos jsou v záhonech i řebčíky, modřence, hyacinty a barevné tulipány. Do betonových váz pak byly vysazeny macešky,“ říká Svatava Doupalová, která má na starosti městskou zeleň. V plánu je, stejně jako v loňském roce, také osadit na Masarykově náměstí květinové pyramidy, které jsou už v těchto dnech naplněny zeminou a připraveny pro výsadbu muškátů. Počítá se i s umístěním nádob s květinami na sloupy veřejného osvětlení před nákupní galerií v Čechově ulici.

Zveleben byl i park Michalov, který je ve všech ročních obdobích chloubou města.  Před pár dny tam byly založeny záhony s rododendrony, u psího hřiště jsou vysázeny skupiny keřů, které pohledově tuto plochu od chodníku uzavřou a odcloní. „Koření tu i čerstvě vysazené stromy – břízy, jedle, borovice a habry. Došlo rovněž k zastřižení tisové stěny na centrální promenádě parku,“ doplnil radní Michal Zácha. A nezahálejí ani ve skleníku, který je součástí Michalova. Aktuálně tam chystají hlíznaté jiřiny a kany pro letničkové výsadby do parku i ve městě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…