Umění do ulic Jihlavy

14.09.2017 17:30

Chystejte si drobáky, v úterý 26. září Jihlava ožije festivalem pouličního umění BusKing 2017

Umění do ulic Jihlavy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Výkony hudebníků, divadelníků a kejklířů bude možné sledovat od 12 do 19 hodin. Hlavní program je nachystaný u morového sloupu, kde vystoupí umělci místní i z celé republiky - mladí jihlavští divadelníci Jakub Kos a Vojtěch Šoula, ostravská písničkářka Petra Göbelová, brněnský busker hrající písničky Boba Dylena Stanley Voda nebo skupina s vazbou na Vysočinu DoSrdce. Přijede také pražské saxofonové kvarteto A/Quartet, Kašpaři z Polné a přidají se i žáci jihlavské základní umělecké školy.

Později odpoledne se v Parku Gustava Mahlera rozezní původně australský dechový nástroj didgeridoo a různé rytmické nástroje. Hrát se bude i v Palackého ulici, kde se bude konat Kartoffelfest s nabídkou originálního občerstvení. Další místa pro pouliční umělce jsou na Masarykově náměstí před základní uměleckou školou, u kavárny Etage a v parku u kina Dukla. „Na těchto místech není předem stanovený program a vystoupit může kdokoliv, kdo najde odvahu ukázat kolemjdoucím, že něco umí,“ říká Ivana Jelínková z odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavské radnice.

Honoráře si všichni pouliční umělci, tzv. buskeři, vybírají pouze do klobouku. „Festival pouličního umění BusKing 2017 není klasický koncert s programem, účinkujícími a diváky. Jde o svátek umění, do kterého se může kdokoliv zapojit. Velkou radost nám udělá, když ulice ožijí místními, kteří vezmou kytaru nebo housle a postaví se před kolemjdoucí s kloboukem nebo i bez něj. Ukažme ostatním, že také něco umíme,“ vyzývá Ivana Jelínková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…