Uničov: V takzvaném starém sídlišti proběhnou rozsáhlé stavební práce

01.08.2021 9:37

V pátek 6. srpna se budou frézovat vozovky

Uničov: V takzvaném starém sídlišti proběhnou rozsáhlé stavební práce
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Ve starém sídlišti se objevily dopravní značky vymezující zónu se zákazem zastavení.

Anketa

Koho byste si přáli jako „novou krev“ v Poslanecké sněmovně?

hlasovalo: 14011 lidí

Jde o relativně rozsáhlou oblast zahrnující část ulice Nerudovy, dále ulice Za Plynárnou, Smetanovu, Jiráskovu a Dvořákovu. Podle dopravního značení zde nesmí od 3. srpna do 30. listopadu stát žádné vozidlo.

„Je nám jasné, že po dobu stavby není možné takto rozsáhlou oblast pro dopravu, a zejména pro parkování zcela uzavřít. Dohodli jsme se proto se stavební firmou, že v závislosti na postupu prací obyvatelům umožní příjezd k domům a v omezené míře také parkování,“ uvedl starosta Uničova Radek Vincour.

Jeden den – v pátek 6. srpna – však v dotčených ulicích nesmí stát jediné vozidlo, neboť bude probíhat frézování povrchů vozovek!

O postupu prací budou informace zveřejňovány na webových stránkách města a distribuovány prostřednictvím nového komunikačního nástroje – Mobilního rozhlasu. „Rád bych vyzval především obyvatele ulic, kde se nyní bude stavět, aby se do Mobilního rozhlasu registrovali. Budou tak dostávat aktuální zprávy přímo do svých mobilních telefonů,“ dodal starosta.

Přihlásit se ke službě Mobilní rozhlas je možné na webu unicov.mobilnirozhlas.cz, stažením aplikace Mobilní rozhlas nebo vyplněním formulářů, které budou od středečního odpoledne 28. července k dispozici na podatelně městského úřadu a v Městském informačním centru. Pro to, aby uživatelé dostávali aktuální informace formou SMS, je však nutné vyplnit i ulici, kde bydlí. SMS budou zasílány pouze obyvatelům konkrétních ulic (důvod em je, aby uživatelé Mobilního rozhlasu z jiných částí města nebyli zahlcováni pro ně nedůležitými zprávami).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.