Ústí nad Labem: Bezdoplatková zona se bude týkat celého města

04.09.2018 9:15

Opatření obecné povahy dle ustanovení § 33d zákona č. 111/2006 Sb. o pomoci v hmotné nouzi by se podle usnesení rady města mělo rozšířit na celé katastrální území města Ústí nad Labem.

Ústí nad Labem: Bezdoplatková zona se bude týkat celého města
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Důvodem je zvýšený výskyt sociálně nežádoucích jevů. Hlavním cílem je zamezení přílivu dalších sociálně slabých občanů a narušení obchodu s chudobou. Ve městě jsou problémy se spekulativním skupováním bytů za účelem dalšího pronajímání, za ceny v místě neobvyklé, kdy dochází k parazitování pronajímatelů na sociálně slabších skupinách obyvatel.

Samotný stav mnoha pronajímaných nemovitostí má i nezanedbatelně špatný vliv na děti a mládež. Příjemci doplatku na bydlení nejsou nijak motivováni ke zlepšení vlastní situace a setrvávají dlouhodobě na podpoře prostřednictvím sociálních dávek.

Podobnou žádost podalo i sousední město Trmice. V tomto ohledu je proto třeba hájit zájem občanů města Ústí nad Labem a zamezit tak možnému přílivu dalších nepřizpůsobivých obyvatel z okolních obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…