Ústí nad Labem: Bývalé ubytovny v Matiční jdou k zemi

09.06.2022 19:02 | Tisková zpráva

Dva zničené objekty v Matiční ulici čeká demolice, vybraný zhotovitel si ve středu převzal staveniště. Hotovo bude do deseti týdnů.

Ústí nad Labem: Bývalé ubytovny v Matiční jdou k zemi
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

O zdemolování bývalých ubytoven (č.p. 381/4 a 382/6), které jsou v současné době v havarijním stavu a ohrožují okolí, rozhodlo město již v roce 2021. Na jaře letošního roku bylo vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele demolice. To vyhrála firma POHL s nabídkovou cenou 2 888 888 Kč bez DPH. Firma zajistí v rámci realizace díla úplnou likvidaci a uložení veškerých odpadů z provedených demolic v souladu se zákonem o odpadech č. 541/2020 Sb., ve znění pozdějších předpisů. S ohledem na převažující množství železobetonových konstrukcí bude použita strojní technologie s hydraulickými demoličními nůžkami.

Sousední třetí objekt patří společnosti České přístavy. S tou město jedná o možném převedení majetku a též následné demolici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …