Ústí nad Labem: Krematorium bylo opět uvedeno do provozu

15.10.2020 13:44

Po rozsáhlé opravě byl opět zahájen provoz krematoria na Střekově. Spuštěna byla kremační pec, opravou prošla správní budova pohřební služby a správy hřbitovů.

Ústí nad Labem: Krematorium bylo opět uvedeno do provozu
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Město převzalo od soukromého nájemce krematorium ve špatném stavu. Bylo třeba zajistit opravu pece, úklid všech prostor, malování a opravy obřadních síních i prostor pro veřejnost. Byla realizována oprava dvorany před velkou obřadní síní a sanace strojovny chladicích místností. Bylo tak odstraněno zatékání do místností, které již lze využít k umístění chladicích a mrazicích boxů. Proběhla i obnova a údržba zeleně v areálu a sanace pochozích ploch. K provozu krematoria byly zajištěny všechny potřebné dokumenty a povolení. Náklady přesáhly šest milionů korun.

Dále se připravuje projekt na opravu rozvodů elektřiny a pořízení nové kremační linky s rekuperací. V plánu je také nákup nových mrazicích boxů.

V sídle správní budovy pohřební služby ve Starém krematoriu byly opraveny stěny i stropy včetně elektroinstalace, jejíž součástí bylo osazení interiéru novými LED svítidly, elektrickými zásuvkami a vypínači. Místnosti dostaly nové zárubně a dveře, položena byla nová dlažba a vinylové podlahy. Byl opraven chodník u správní budovy včetně vjezdu do garáže a pokládky zámkové dlažby před budovou a osázení zeleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…