Ústí nad Labem: Město chce pomoci zadluženým dětem

29.04.2019 13:02

Výstavu upozorňující na problémy dětí v dluzích připravila ve veřejném sále Hraničář organizace Člověk v tísni. Zahájení se zúčastnil náměstek primátora Tomáš Vlach.

Ústí nad Labem: Město chce pomoci zadluženým dětem
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: "Exekučně zabaveno!" Z kampaně Zadlužené děti, kterou organizuje Člověk v tísni. Má podpořit novelu, která přenese odpovědnost za dluhy dětí do 15 let na rodiče.

„Mrzí mě, že tak důležitá akce proběhla bez zájmu médií a veřejnosti. Město přitom připravuje řadu opatření, jak zadluženým dětem pomoci. Svoláme k této problematice i kulatý stůl za účasti zástupců zainteresovaných institucí,“ uvedl Tomáš Vlach.

Ke kulatému stolu budou přizváni kromě představitelů města a zastupitelů také lidé z dopravního podniku, příslušných odborů magistrátu a neziskových organizací.

„Bude třeba probrat, jak dětské dluhy vznikají, do jaké míry za ně odpovídají rodiče a zákonní zástupci. Už dříve se podařilo prosadit, aby se nevymáhaly dluhy dětí za odpad. Budeme-li moci něco udělat i v dalších oblastech, navrhneme odpovídající změnu v zastupitelstvu města,“ dodal náměstek Vlach.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…