Ústí nad Labem: Město přidá také pedagogům v MŠ Marxova

15.08.2018 9:16

O Mateřskou školu Marxova v Předlicích byl rozšířen pilotní program Podpora pedagogických pracovníků ve vyloučených lokalitách. Rozhodla o tom rada města.

Ústí nad Labem: Město přidá také pedagogům v MŠ Marxova
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Radní škole přidělili na zvýšení příspěvku na provoz 154 000 korun. Finanční prostředky budou použity na navýšení platů pedagogů a nepedagogických zaměstnanců, kteří pracují převážně s dětmi, jejichž sociální a kulturní zázemí je velmi slabé.

Do programu byla již v červnu zařazena Základní škola a Základní umělecká škola Husova. Od školního rolu 2017 – 2018 jsou v programu ZŠ Školní náměstí v Předlicích a ZŠ Hlavní v Mojžíři

Zaměstnanci těchto škol převážně pracují s žáky, jejichž motivace ke vzdělávání je velmi nízká a jednání s nimi a jejich rodiči je velmi obtížné. V poslední době také vzrůstá riziko fyzického napadení zaměstnanců. Je proto velmi náročné nejen zajistit nový kvalifikovaný personál, ale udržet na pracovních pozicích i zkušené dlouholeté zaměstnance škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

19:27 Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

V sobotu 8. června bude zahájen provoz sjezdové trasy pro horská kola u Goethovy vyhlídky v Karlovýc…