Ústí nad Labem: Město uzavřelo dohodu o nakládání s odpady

28.02.2018 13:46

Dohodu o partnerství a spolupráci na rozšíření systémového řešení odpadového hospodářství uzavřelo město Ústí nad Labem se společností United Energy z Mostu - Komořan.

Ústí nad Labem: Město uzavřelo dohodu o nakládání s odpady
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Dohodu podepsali primátorka Věra Nechybová a Milan Boháček - generální ředitel s Petrem Marešem - technickým ředitelem společnosti.

„Ústí nad Labem získá další možnost využití směsného komunálního odpadu, který zbyde po vytřídění využitelných složek. Směsný komunální odpad nebude možné po roce 2024 ukládat na skládkách, je tedy nutné zajistit jeho přepracování či odstranění v souladu s legislativou. Přeměna nevyužitelného směsného komunálního odpadu na elektrickou a tepelnou energii v moderním zařízení pro energetické využití odpadů je jedním z řešení, které ušetří suroviny jako uhlí, zemní plyn a má tedy smysl,“ uvedla primátorka města Věra Nechybová.

Město tak deklaruje zájem na hospodárném, efektivním a k životnímu prostředí šetrném nakládání s odpady na území Ústí nad Labem a Ústeckého kraje včetně naplnění závazků a cílů národního i krajského Plánu odpadového hospodářství zejména v oblasti komunálních odpadů a jim podobných.

Předmětem dohody je společný zájem na přípravě a vytvoření vhodného zařízení na energetické využívání směsných komunálních a podobně vhodných odpadů na území Ústeckého kraje v Mostě - Komořanech. Dohoda je koncipována jako časově neomezená a bezúplatná, tj. ani jedna ze smluvních stan nebude požadovat po druhé smluvní straně jakékoli finanční plnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…