Ústí nad Labem: Na bazény v Brné dohlédnou kamery

07.08.2018 15:17

Instalace kamerového systému začala ve čtvrtek u bazénu koupaliště v Brné. Kamery mají mimo jiné dohlédnout na bezpečnost a dodržování provozního řádu návštěvníky.

Ústí nad Labem: Na bazény v Brné dohlédnou kamery
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Opatření je součástí reakce na události posledních týdnů, kdy byly bazény znečištěny výkaly.

„Je to samozřejmě nákladné. Vypuštění, vyčištění, desinfekce a opětovné napuštění bazénu přijde i na deset tisíc korun. A ještě větší to má dopad na veřejnost. Když je v areálu na dva tisíce lidí a my pro ně musíme omezit služby nebo úplně zavřít, není to příjemné,“ vysvětlila Martina Žirovnická ředitelka Městských služeb.

Kamery bude sledovat městská policie, která je připravena na koupališti rychle zasáhnout a postihnout lidi, kteří provozní řád poruší.

„Nemůžeme podobné chování strpět. Požaduji, aby se kromě umístění kamer posílil dohled na koupališti. Podle ustanovení provozního řádu jsou návštěvníci povinni dodržovat osobní hygienu a odpovídají za škody, které způsobí provozovateli nebo ostatním návštěvníkům. Budu proto trvat na vymáhání škod,“ zdůraznila primátorka Věra Nechybová.

Vedení Městských služeb zároveň odmítlo nepravdivé zprávy o tom, že sociálně slabí dostávají poukázky ke vstupu na koupaliště zdarma. „Nic takového neexistuje. Pro všechny návštěvníky bez rozdílu je vstupné podle platného ceníku,“ doplnila Martina Žirovnická.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…