Ústí nad Labem: Obnově dětského hřiště v Brné pomohl participativní rozpočet

28.05.2020 15:03

Z nových atrakcí na dětském hřišti Brná se mohou těšit děti i dospělí ve střekovském městském obvodu.

Ústí nad Labem: Obnově dětského hřiště v Brné pomohl participativní rozpočet
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Slavnostního otevření hřiště, které bylo financováno z participativního rozpočtu Ústečané společně částkou 350 tisíc korun, se zúčastnili zástupci města, obvodu i sama navrhovatelka projektu Michaela Černochová. 

„Jsem rád, že můžeme občanům pomáhat při zlepšování veřejného prostranství tím, že se společně daří realizovat jejich návrhy,“ sdělil náměstek primátora Pavel Tošovský. Díky návrhu se upravilo veřejné dětské hřiště pro celou oblast Brné, kde žije spousta mladých rodin s dětmi. Na hřišti byly odstraněny staré klouzačky a vznikl nový centrální prvek – domeček, lanový a závěsný mostek, pružinová a vahadlová houpačka, hra klíč a teepee. Celý projekt realizoval Městský obvod Střekov.

Díky participativnímu rozpočtu, ve kterém bylo pro občany vyčleněno 5 milionů korun, vznikají nové projekty po celém městě. Příkladem jsou projekty ve Vrchlického sadech, které řeší hřiště i úpravu parku. Realizován byl projekt dětského hřiště na Skřivánku, vznikla grilovací místa, vybudován je chodník ve Vaňově a do finále jde altán v Sebuzíně. V současnosti se realizují úpravy v Mánesových sadech a v plánu je vyhlídka na Střekově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …