Ústí nad Labem: Osudy zaniklých obcí připomínají infocedule na Miladě

23.10.2020 21:16

Aktualizované informační cedule mohou turisté potkat v okolí jezera Milada. Jejich cílem je seznámit návštěvníky poutavou formou s místní historií.

Ústí nad Labem: Osudy zaniklých obcí připomínají infocedule na Miladě
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Tuchomyšl, Vyklice, Zalužany, Lochočice a Hrbovice. O těchto pěti zaniklých obcích se nově mohou dozvědět zajímavé informace výletníci na Miladě. Město tím chce podpořit rozvíjející se turistickou a rekreační oblast. „Snažíme se každý rok otevřít minimálně dvě naučné stezky k podpoře turistiky ve městě a jeho blízkém okolí. Podařilo se to i letos. Po stezce Bertiným údolím je pro zájemce o historii k dispozici i tato obnovená naučná stezka o zatopených obcích,“ sdělil náměstek primátora Tomáš Vlach.

Historie informačních cedulí na Miladě se datuje od roku 2016, kdy vznikl projekt Milada – bezpečně a bez bloudění, na kterém se společně s městem podílel Palivový kombinát Ústí a Dobrovolný svazek obcí Jezero Milada. Do této spolupráce se připojilo i Muzeum města Ústí nad Labem, které zpracovalo texty o zaniklých obcích a doplnilo je o dobové fotografie. Na stránkách muzea mohou také turisté najít doplňující informace o zatopených obcích, a to jednoduše pomocí QR kódů nacházejících se na všech informačních tabulích.

Polohy jednotlivých cedulí jsou zakresleny na přiložené mapě ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…