Ústí nad Labem: Problémy s technologií posouvají dokončení koupaliště

18.01.2020 14:49

Původní termín předání koupaliště na Klíši v březnu 2020 se nepodaří dodržet. Dokončení stavby posunuly problémy s bazénovou technologií.

Ústí nad Labem: Problémy s technologií posouvají dokončení koupaliště
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Při ověřování funkčnosti technologie se projevily vážné závady, které bude třeba řešit úpravami a nahrazením některých částí potrubních rozvodů a dalších zařízení. Podle předběžných odhadů bude koupaliště zprovozněno o několik měsíců později.

„Chyba už byla zjištěna. Dodavatel se ve spolupráci s dalšími partnery snaží připravit řešení. Město je připraveno spolupracovat a na odstranění potíží se případně budeme podílet i finančně. Cílem je, aby mohli lidé koupaliště začít využívat od počátku června. Stavba zatím probíhala velmi dobře, podle harmonogramu, značná část areálu už je hotová,“ uvedl primátor Petr Nedvědický.

Rekonstrukce za přibližně 115 milionů korun zahrnuje úpravu stávajících venkovních bazénů včetně okolních ploch s doplněním atraktivních prvků pro vodní hrátky. Součástí stavby jsou mimo jiné nové nerezové bazénové vany s vodními atrakcemi a bazénovou technologií, objekty ošetřovny a pokladny, terasa  - paluba,  brodítka, sprchy, sociální zázemí pro návštěvníky, zázemí pro plavčíky, dětský koutek, technický objekt v jihozápadním rohu areálu,  terénní úpravy a zeleň, příprava pro stánky s občerstvením, veřejné osvětlení, monitoring a zabezpečení areálu, ozvučení areálu, mobiliář, příjezdy, přístupy, všechny sítě (kanalizace, rozvody vody, vč. pitné, el. energie se samostatným měřením připojovacích bodů pro stánky, slaboproudé rozvody, datové sítě).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…