Ústí nad Labem: Singletrail na Střížovickém vrchu vznikne

15.04.2021 13:07

Vybudování trasy pro horská kola na Střížovickém vrchu schválila rada města. V první etapě vznikne pouze lehký trail, druhé etapě bude předcházet biologické hodnocení.

Ústí nad Labem: Singletrail na Střížovickém vrchu vznikne
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Rada na provoz singletrailu schválila pronájem pozemků spolku Za rozvoj terénní cykloturistiky MTBWork. Jde o pozemky v katastrálním území Klíše a Bukov. Podmínkou bude vstup a jízda na stezkách zdarma.

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

Stezky budou vybudované a provozované v souladu s pokyny správce lesů města Ústí nad Labem. Smlouva bude uzavřena na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou tři měsíce. Traily nebudou vedeny po stávajících pěších stezkách. Příjezdy na začátek trailů povedou po stávajících cestách a v rámci výstavby do nich nebude zasahováno.

V první etapě bude vybudován pouze lehký trail. V druhé etapě se počítá se středně lehkým trailem, jeho vybudování ale bude předcházet provedení biologického hodnocení a také vyhodnocení zkušeností a provozu lehkého trailu.

Schválení tohoto záměru bylo diskutováno i s veřejností. Dne 17. března proběhla veřejná debata, z které vyplynulo respektování záměru vybudování singletrailů s příslibem řešení dopravní situace v oblasti Střížovického vrchu ze strany města. Odbor dopravy a majetku v současné době zajišťuje dopravní opatření spočívající v zákazu vjezdu všech motorových vozidel z ulice Střížovická a zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhy z oblasti od Všebořic. Zároveň se hledají vhodné prostory v oblasti od Všebořic pro vybudování odstavného parkoviště, které by sloužilo pro všechny návštěvníky Střížovického vrchu.

Plánované trasy na mapách a další informace i trailech ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…