Ústí nad Labem: V ulicích jsou instalovány nové hlásiče VISO

13.06.2021 6:32

Město v rámci operačního programu životního prostředí realizuje nový Varovný a informační systém obyvatelstva (VISO) a rozšiřuje digitální povodňový plán pro ORP Ústí nad Labem.

Ústí nad Labem: V ulicích jsou instalovány nové hlásiče VISO
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Právě probíhá druhá etapa montáže bezdrátových hlásičů, které jsou umisťovány na sloupy veřejného osvětlení. Celkově bude nainstalováno 681 hlásičů, 1731 reproduktorů a jeden srážkoměr, který slouží k získávání okamžitých informací zejména o přívalových srážkách.

Projekt je rozdělen na dvě etapy, kompletně hotová je 1. etapa, jejíž dokončení a zkušební provoz proběhl v listopadu a prosinci 2020.

Smyslem projektu je zajištění základního ozvučení povodňové oblasti města prostřednictvím venkovních akustických jednotek a detekce zvýšení vodní hladiny pro včasné varování obyvatel.

Projekt je financován z prostředků EU a jeho cena je stanovena na 31 034 194 Kč s DPH, 1. etapa projektu, která byla dokončena v řádném termínu, je již proplacena (9 747 203 Kč s DPH). Projekt má být kompletně dokončen v listopadu 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …