Ústí nad Labem: Vyhodnocení dotazníkového šetření Strategie rozvoje

21.03.2019 11:37

V rámci zpracování Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období 2021-2030 proběhlo ve městě v období od 9. ledna 2019 do 31. ledna 2019 dotazníkové šetření.

Ústí nad Labem: Vyhodnocení dotazníkového šetření Strategie rozvoje
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Cílem dotazníkového šetření bylo zjistit, jak se občanům v našem městě žije, kde vidí jeho problémy a kam si přejí město v budoucnu směřovat. Výsledky šetření nejsou pro město pozitivní. Jak vyplývá z 1 075 platných odpovědí, je celkový dojem města velmi špatný a to z pohledu všech věkových skupin. Nejhůře, dopadl výrok: „Město Ústí nad Labem má dobrou pověst,“ se kterým nesouhlasilo téměř 97 % všech respondentů. Lidem vadí stav vyloučených lokalit, úroveň čistoty a pořádku veřejného prostoru nebo kriminalita.

Ke kladně hodnoceným patří dopravní obslužnost, technická infrastruktura a zdravotnictví.

„To, že město má velké problémy a špatnou pověst, jsme věděli dříve, než jsme šli do voleb. Ten stav je dlouhodobý, není to záležitost jednoho volebního období. Proto vítáme všechny objektivní informace o tom, jak občané naše město vidí a co by si přáli zlepšit. Snažíme se o změnu k lepšímu, některá řešení by mohla přinést změnu relativně brzo, jiné potrvají dlouho. Ale například čistotu a pořádek veřejného prostoru bez přispění většiny slušných občanů neudržíme nikdy, v tom nepomůže ani sebevětší nasazení techniky a úklidových pracovníků,“ uvedl primátor Petr Nedvědický.

Vyhodnocení dotazníkového šetření naleznete ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…