Ústí nad Labem: Zrušené pobočky knihovny budou opět otevřeny

14.01.2020 6:31

Pobočky Severočeské vědecké knihovny na Střekově a v Krásném Březně budou znovu otevřeny. Rada Ústeckého kraje navrhne zastupitelstvu odložit jejich zrušení na příští rok.

Ústí nad Labem: Zrušené pobočky knihovny budou opět otevřeny
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zavírat se tak nebude ani pobočka v Hornické ulici, jak bylo původně v plánu. Vedení města nemá zatím tyto informace potvrzeny oficiálně, dozvědělo se je ze zdrojů blízkých radě kraje a z médií. Ale Ústecký kraj o návrhu rady již informoval na svém webu.

„Ústecký kraj přidá na jejich provoz 2 mil. Kč a zachová tak jejich provoz po celý kalendářní rok 2020,“ uvádí se v tiskové zprávě. Náměstek hejtmana Martin Klika v tiskové zprávě vzkázal, že kraj vyzývá město, aby si na příští rok připravilo na financování poboček prostředky.

„Podle mého názoru nemuselo k uzavření poboček vůbec dojít. Byli jsme připraveni jednat už dříve a stále čekáme, až se někdo z kraje ozve. Příspěvek pro knihovnu jsme zdvojnásobili a o dalším zvýšení je třeba jednat a dodat podrobné podklady. Nejdříve jsme z knihovny slyšeli, že na zajištění městské funkce je třeba 17 milionů korun, pak se jako ztráta objevilo číslo 4,4 milionu a nakonec stačilo, že kraj přidal jen dva miliony. Takže to musíme probrat. A jestli od nás kraj chce, abychom více financovali knihovnu, tak my budeme chtít, aby se zohlednil fakt, že my financujeme domovy seniorů a další služby, které v jiných městech financuje kraj,“ připomněl primátor Petr Nedvědický.

Pobočky Severočeské vědecké knihovny v Krásném Březně a na Střekově mají být znovu otevřeny v únoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…