Ústí nad Labem bude mít vodíkovou plnicí stanici

13.02.2020 18:46

Vodíkové dopravě jde Ústí nad Labem naproti. Prvním krokem bude vybudování vodíkové plnicí stanice pro vozidla využívající toto palivo.

Ústí nad Labem bude mít vodíkovou plnicí stanici
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Výstavba vodíkové plnicí stanice je naplánovaná na rok 2021, město na ni obdrží dotaci téměř 31 milionů Kč z Operačního programu Doprava. Stanice bude postavena na okraji areálu Spolku pro chemickou a hutní výrobu, který bude zároveň dodavatelem vodíku.

Zavádění infrastruktury vodíkové mobility navazuje na memorandum o spolupráci mezi městem a Spolchemií a na Národní akční plán, jehož cílem je zlepšit kvalitu života ve městech a snížit závislost na ropných produktech. Po vybudování stanice by mělo následovat pořízení vodíkových autobusů, které by zajistily jak dopravu městskou, tak krajskou, protože jejich dojezd je až 350 km.

Projektová dokumentace by měla být hotova na začátku roku 2021, stanice samotná by měla být vybudována do konce téhož roku. Pro Ústí nad Labem je tato výstavba zlomovou událostí pro budoucí rozvoj ekologicky smýšlejícího města, kde se bude jezdit na vodík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.