V Břeclavi bude jezdit o 22 autobusových linek víc

03.09.2022 17:02 | Tisková zpráva

Zastupitelé města Břeclavi rozhodli o výrazném navýšení počtu spojů v MHD. Schválili návrh největší změny jízdních řádů MHD v posledních letech. V Břeclavi přibyde celkem 22 nových spojů, většina z nich do městských částí Stará Břeclav a Charvátská Nová Ves, zlepší se také spojení do nemocnice nebo návaznost na vlakové spoje.

V Břeclavi bude jezdit o 22 autobusových linek víc
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

„Na základě mnoha připomínek a podnětů občanů jsme předložili zastupitelům komplexní návrh na změnu jízdních řádů a jsme rádi, že zastupitelé s tímto návrhem souhlasili. Jedná se o ucelenou koncepci, která přinese cestujícím větší komfort při užívání MHD. Naším cílem bylo navýšit počet spojů a zároveň zlepšit napojení na vlaky, kterými lidé jezdí do zaměstnání mimo město. Očekáváme od toho kroku také to, že místo aut použijí lidé MHD, což uleví složité dopravní situaci v Břeclavi,“ shodují se představitelé vedení města.

„Spoje přibydou také ve večerních hodinách a budou navazovat na příjezdy vlaků z Brna i požadavky místních zaměstnavatelů. V brzkých ranních hodinách budou autobusy jezdit častěji, což usnadní obyvatelům dopravu do práce,“ dodává vedení města.

Nové jízdní řády jsou přehlednější, pravidelnost a četnost spojů odpovídá potřebě a obsazenosti, jízdní řády přidávají také nové spoje v časech, které podle připomínek občanů a podniků výrazně chyběly. Nové jízdní řády budou platit už od 1. října. Dojde k navýšení počtu ujetých kilometrů zhruba o 4 673 km měsíčně, tedy asi 56 000 ročně. Dopad na rozpočet města bude cca 3,5 až 4 miliony korun ročně, podle aktuální ceny paliv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…