V Českém Těšíně začne rozmísťování velkoobjemových kontejnerů

16.03.2015 9:15

V Českém Těšíně dnes začne rozmísťování velkoobjemových kontejnerů v obvyklém množství a na obvyklých místech. Od 16. března do 24. května budou občanům celého města, včetně okrajových části, nádoby na objemný odpad k dispozici na celkem 61 stanovištích.

V Českém Těšíně začne rozmísťování velkoobjemových kontejnerů
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

I když jde o finančně náročnou akci, město ji realizuje vždy dvakrát do roka – na jaře a na podzim. Je to období, kdy lidé dělají pořádek a ve větší míře se zbavují objemného odpadu. Kromě toho přistavujeme kontejnery v případě úklidových akcí a při likvidaci černých skládek.

Vyzýváme občany, pokud mají doma nepotřebné harampádí, aby je neukládali do přírody nebo k nádobám na komunální odpad – město v tom případě musí zaplatit úklid, naložení a odvezení, což je drahé a ubírá peníze z rozpočtu na zajištění odpadového hospodářství a čistoty města.

Přitom všichni občané města mají v průběhu celého roku možnost se odpadu bezplatně zbavit ve sběrném dvoře nebo si mohou objednat  u firmy A.S.A. odvoz odpadu z domácnosti, kdy  uhradí pouze paušální částku ve výši 250 korun  za jeden  odvoz. Občan hradí pouze přistavení multicaru, ostatní náklady jako je odvoz na skládku a poplatek za uložení odpadů  hradí město.  Tato služba není určena pro stavební a demoliční odpady.

Připojuji i fotografii, co všechno jsou občané schopni uložit ke kontejnerům na komunální odpad po pořádcích u sebe v bytě. To ta skládka vypadá ještě dobře před tím, než se do ní pustili "hledači".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tesin.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…