V Jihlavě odstartoval letní kulturní program

07.06.2022 13:55 | Tisková zpráva

Léto v Jihlavě nabídne přes 200 akcí. V plánu jsou festivaly, koncerty, výstavy, divadla, tvůrčí dílny nebo turistické procházky.

V Jihlavě odstartoval letní kulturní program
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Léto v Jihlavě! Na Masarykově náměstí v pátek 3. června odstartoval prázdninový kulturní program. Příspěvková organizace města Brána Jihlavy, která má kulturní dění v Jihlavě na starosti, připravila pro příchozí jarmark, divadlo a koncerty. Slavnostně tak otevřela letní scénu na Masarykově náměstí.

Děti měly možnost pohrát si a povozit se na dřevěných hračkách zatímco jejich rodiče si mohli ochutnat ukrajinské jídlo a odpočinout si pod novými stromy. Pro ty akčnější si pak program připravil tým Národní házené SK Jihlava.

Večer pak přišla řada na divadlo. Na programu bylo kosmické představení AHAAA! Od Koťátko zkázy Tane Firedl, kteří se následně pustili i do vlastního koncertu. Jejich jemný šraml pak připravil půdu skvělým TooT Ensemble. Rozjařená techno-dechna nenechala nikoho chladným!

Anketa

Souhlasíte s tím, že se v ČT bude škrtat ve většině oblastí kromě zpravodajství?

1%
hlasovalo: 12539 lidí

Na Masarykově náměstí se v rámci prázdninového programu oficiálně otevřelo také informační centrum, které se na léto přesunulo z jihlavského magistrátu do "rozhledny" v horní části náměstí. „Díky jeho umístění můžeme lidem lépe prezentovat turistický potencionál Jihlavy,“ vysvětlila Magdalena Svatoňová z Brány Jihlavy.

Letní scéna na Masarykově náměstí nabízí hlavně možnost posezení v příjemném prostředí. Kolemjdoucí si tam mohou dát něco dobrého v Maringotce a půjčit si venkovní hry pro děti. "Navíc jsme náměstí obohatili o živé stromy a nové kavárenské sezení," doplnil ředitel Brány Jihlavy Jakub Deml.

Od června až do poloviny září proběhne v rámci Léta v Jihlavě přes 200 akcí. Festivaly, koncerty, výstavy, divadla, tvůrčí dílny nebo turistické procházky. Kompletní letní program najdete na stránkách Do Jihlavy.

Hlavní akce, které v létě Brána Jihlavy chystá:
11. - 12. června - Eurojack - Závody dřevorubců a sobotní hudební festival místních kapel
24. - 25. června - Loděnice fest - Hudební festival pro mladé
27. srpna - Jihlava je boží - Boží food festival inspirovaný Létem s Degustem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…