V Jihlavě se začnou stavět dvě nová veřejná osvětlení

06.04.2021 14:48

Nové osvětlení získá sportovně relaxační zóna Český mlýn v místech právě budovaného pumptracku a nové trakční sloupy s LED osvětlením chodníku a silnice se budou stavět také na Rantířovské ulici.

V Jihlavě se začnou stavět dvě nová veřejná osvětlení
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Stavba veřejného osvětlení okolo stávajícího Skateparku a nově budovaného Pumptracku bude probíhat od středy 7. dubna do poloviny června. Dojde také k záboru části cyklostezky. Omlouváme se za omezený provoz Skateparku a upozorňujeme, že může z bezpečnostních důvodů dojít případně i k dočasnému uzavření části cyklostezky podél řeky Jihlavy v úseku od workoutového hřiště po skatepark. Nové veřejné osvětlení zajistí větší světelný komfort při využívání volnočasového areálu. Za nová světla město zaplatí 1,2 mil. korun. Stavba pumptracku vyjde Jihlavu celkově i s novým veřejným osvětlením na 3,9 mil korun. Stavbu pumptracku podpořil také Kraj Vysočina dotací ve výši 1,320 mil. Kč.

V příštím týdnu město Jihlava předá staveniště také na Rantířovské ulici. Odborná firma bude stavět nové osvětlení v úseku od čerpací stanice ONO až po ulici Lipová. Doposud se v místech nachází pouze veřejné osvětlení chodníku, které se bude demontovat. Nové veřejné osvětlení chodníku  a zároveň i silnice zajistí LED svítidla na nových trakčních stožárech s výškou 9,5m s kolmými výložníky.

Trakční stožáry jsou zvoleny s ohledem na budoucí rozvoj trolejbusové dopravy v této části Jihlavy. Stavební práce by měly být dokončeny do 90 dní od předání staveniště, předpokládaná cena stavebních prací je 4,162 mil Kč. Předpokládá se částečné omezení provozu, ale průchod pro chodce by měl zůstat zachován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…