V Liberci poprvé udělovali Zlaté kříže za 120 odběrů krve

25.05.2012 9:56

Bezmála padesát dárců krve si v pondělí 21. května odneslo z obřadní síně liberecké radnice Zlaté kříže. Tato nejvyšší ocenění uděluje Český červený kříž za vysoký počet odběrů, které dárci pravidelně podstupují zcela dobrovolně a bezplatně.

V Liberci poprvé udělovali Zlaté kříže za 120 odběrů krve
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Dárce přivítala a osobně jim poděkovala primátorka Statutárního města Liberec Martina Rosenbergová. Poté se společně s ředitelem libereckého Červeného kříže Karlem Studeným ujala samotného předávání ocenění. Zlatý kříž 2. třídy za 120 bezpříspěvkových odběrů si zasloužilo 12 dárců krve. Toto ocenění se v Liberci udělovalo vůbec poprvé. Dříve dárci museli pro vyznamenání do Prahy. Zlatý kříž 3. třídy za 80 odběrů obdrželo 35 dárců. Mezi nimi byla pouze jedna žena.

Český červený kříž oceňuje bezpříspěvkové dárce několikrát do roka. Naposledy, letos v březnu, uděloval na liberecké radnici medaile profesora MUDr. Jana Janského. Zlatou medaili za 40 odběrů plné krve, plasmy nebo krevních destiček si tehdy převzalo 36 dárců, stříbrnou medaili za 20 odběrů pak 49 dárců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…