V Luhačovicích zahraje americká houslistka světového formátu

07.02.2015 8:33

Jedinečný kulturní zážitek nabídne v únoru v Luhačovicích koncert houslistky Esther Yoo z USA. Představí se v pátek 20. 2. v místním kostele, kde zahraje společně s komorním orchestrem Czech Virtuosi pod vedením Jakuba Kleckera.

V Luhačovicích zahraje americká houslistka světového formátu
Foto: Lázně Luhačovice
Popisek: Lázně Luhačovice

„Na koncertě zaznějí skladby Mozarta, Brahmse či Beethovena v podání houslistky, která jako sólistka vystupovala v mnoha prestižních koncertních síních. Publikum jí už tleskalo například v newyorské Carnegie Hall, londýnské Royal Festival Hall, Palais des Beaux-Art a Flagey Hall v Bruselu, nebo třeba v opeře v Tel Avivu," přiblížila kulturní manažerka Milena Hrbáčová za pořádající společnost Lázně Luhačovice.

Houslistka Esther Yoo si mezinárodní pozornost získala poprvé v roce 2010. „Tehdy se stala nejmladší držitelkou ocenění Mezinárodní houslové soutěže J. Sibelia," nastínila Hrbáčová. Spolu s americkou interpretkou se představí uskupení Czech Virtuosi, které má také značné renomé. „K nejúspěšnějším vystoupením tohoto komorního orchestru patří koncerty ve slavném vídeňském Konzerthausu, v Mnichově, Salzburku či v Japonsku. S tělesem již hostovalo více než 130 vynikajících instrumentalistů, operních pěvců a sborů a na tři desítky dirigentských osobností z celého světa," popsala Hrbáčová.

Rezervovat si vstupenky na vystoupení lze v luhačovickém Turistickém a informačním centru Luha Info nebo v CA Luhanka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luhacovice.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…