V Luhačovicích zahraje americká houslistka světového formátu

07.02.2015 8:33

Jedinečný kulturní zážitek nabídne v únoru v Luhačovicích koncert houslistky Esther Yoo z USA. Představí se v pátek 20. 2. v místním kostele, kde zahraje společně s komorním orchestrem Czech Virtuosi pod vedením Jakuba Kleckera.

V Luhačovicích zahraje americká houslistka světového formátu
Foto: Lázně Luhačovice
Popisek: Lázně Luhačovice

„Na koncertě zaznějí skladby Mozarta, Brahmse či Beethovena v podání houslistky, která jako sólistka vystupovala v mnoha prestižních koncertních síních. Publikum jí už tleskalo například v newyorské Carnegie Hall, londýnské Royal Festival Hall, Palais des Beaux-Art a Flagey Hall v Bruselu, nebo třeba v opeře v Tel Avivu," přiblížila kulturní manažerka Milena Hrbáčová za pořádající společnost Lázně Luhačovice.

Houslistka Esther Yoo si mezinárodní pozornost získala poprvé v roce 2010. „Tehdy se stala nejmladší držitelkou ocenění Mezinárodní houslové soutěže J. Sibelia," nastínila Hrbáčová. Spolu s americkou interpretkou se představí uskupení Czech Virtuosi, které má také značné renomé. „K nejúspěšnějším vystoupením tohoto komorního orchestru patří koncerty ve slavném vídeňském Konzerthausu, v Mnichově, Salzburku či v Japonsku. S tělesem již hostovalo více než 130 vynikajících instrumentalistů, operních pěvců a sborů a na tři desítky dirigentských osobností z celého světa," popsala Hrbáčová.

Rezervovat si vstupenky na vystoupení lze v luhačovickém Turistickém a informačním centru Luha Info nebo v CA Luhanka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luhacovice.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…