V Moravském Krumlově podpořili sportovní kluby. Pohyb je způsob, jak se vrátit k normálnímu životu

23.04.2021 15:54

V letošním roce půjde v Moravském Krumlově do podpory tělovýchovy a sportu 1 750 000 korun z městského rozpočtu.

V Moravském Krumlově podpořili sportovní kluby. Pohyb je způsob, jak se vrátit k normálnímu životu
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

„Považuji za důležité, abychom podporovali pohyb a sportování dětí i dospělých. Moravský Krumlov je městem sportu, fungují zde sportovní kluby, které se systematicky věnují trénování mládeže a máme tu také aktivní trenéry, jak profesionály, tak dobrovolníky z řad rodičů. Sport je způsob, jak se udržovat v dobré fyzické kondici, prospívá psychice a také je to smysluplné trávení volného času,“ zdůrazňuje starosta města Tomáš Třetina, který ve svém volném čase hraje basketbal a věnoval se trénování dětí a mládeže.

Po koronavirové sportovní odmlce je nutné děti znovu přivést k pohybu

Zastupitelstvo města schválilo přerozdělení financí pro jednotlivé kluby a spolky, které město požádaly o podporu své činnosti s pravidlem 60 % dotace a 40 % vlastní prostředky. Oproti loňskému roku přibyli dva noví žadatelé.

Novinkou bude letos Sportovní den mládeže, které město podpořilo, a jehož cílem je uspořádat pro děti turnaje a soutěžní tréninky s profesionálními trenéry. Vedení města, ale i trenéři, učitelé a rodiče chtějí v Moravském Krumlově děti nabádat a vést k pravidelnému aktivnímu pohybu v jejich volném čase, a to zvláště po dlouho koronavirové sportovní odmlce. Nově zastupitelé podpořili také jezdeckou školu mládeže.

Moravský Krumlov je městem sportu

Mezi velké sportovní kluby patří Fotbalový klub Moravský Krumlov, které získal na provoz 320 000 Kč, fotbalový klub Rakšice použije na provoz 90 000 korun, oddíl stolního tenisu bude letos hospodařit s dotací ve výši 230 000 korun, tenisový klub použije 115 000 korun na přípravu sportovišť a zázemí pro rozvoj tenisových dovedností dětí a mládeže.  V Moravském Krumlově působí také spolek Výletníci, kteří pořádají turistické výlety pro rodiny s dětmi, oblíbený je discgolf, který město v této oblasti v Česku proslavil. K požárnímu sportu patří bezesporu pohyb, proto podporu získali i dobrovolní hasiči. Taktéž se sportování a pohybovým aktivitám věnuje Dům dětí a mládeže. Mezi staronovými žadateli je letos Moravský rybářský svaz, který použije finance z městského rozpočtu na rozvoj rybářského sportu, který zde má dlouhou tradici. Tělovýchovná jednota Polánka a Orel Rakšice využijí finanční prostředky na údržbu sportovišť a sportovního areálu, aby zajistili vhodné podmínky pro děti a mládež, ale i volnočasové sportování dospělých. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…